fritte

Tre Miljoner Britter och ingen klagan.

Vet du inte att det där är livsfarligt? sade den nästan argsinte mannen. Jag log lade huvudet på sned och frågade vänligt vilka belägg har du för det? Knappt 3 minuter senare tackade han för informationen och såg logiken i det jag hade sagt.

Under 2019 passerade Storbritannien siffran 3 miljoner användare av E-cigaretter  Det är fyra gånger så många som använde dem 2012, antal döda?... "wait for it" Noll - Zip - Zero- Nada. Efter 10 år

 Traditionell rökning i Storbritannien bidrog till 77800 dödsfall under 2017 (källa NHS)  och närmare en halvmiljon personer under 2017-2018 som tvunget uppsöka vård för sina hälsoproblem kopplat till tobaksrökning. Tobaksrökning bär ensamt ansvaret för 4% av alla sjukvårdsärenden i Storbritannien och står för 16% av dödsfallen. Tänk dig att 100 personer i ett foto som dött och 16 av dem är direkt kopplade till cigarettrökning  och det som förbluffar är att ändå börjar fler varje dag. En annan skillnad är att i Storbrittanien får företagen prata om eventuella fördelar med segmentet och göra reklam för tex nikotinfria e-juicer.