fritte

There is something rotten in the state of Denmark

Danmark där rökningen ökar och förräderi mot folket föreligger.

Danmark hade bland gladaste folket i en undersökning som gjordes för en mängd år sedan, många hävdade att det var kopplat till de friheter de hade i jämförelse med våran tama och moralistiska hemma arena, E-cigaretter har haft ett otroligt stort genomslag i Danmark men samtidigt som deras version av TPD trädde ikraft var det många rörelser som gick under, kostnaderna för att lansera produkter vart alldeles för höga utbudet skalades ner hårt. Året efter TPD trädde ikraft var första gången på 20 år man såg att det blev fler rökare är tidigare en stadigt nedåtgående trend hade vänt och fler gick nu och köpte cigaretter och började röka. Nu har myndigheterna kommit på nästa "geniala" ide att förbjuda smaksättning i e-juice och det är nästa agenda de pushar för.

Jag kan nästan konsekvent säga detta om folk som börjar för att testa män köper tobakssmaker medans kvinnor vill ofta ha något fräschare som mint, citrus eller en bärig ton. Kvinnorna tenderar att hålla sig till det de en gång börjat med medans männen kommer in och säger ge mig något annat jag vill inte ens tänka på tobak! Då har de upptäckt att någon på jobbet vejpar jordgubbar eller citron maräng tårta. De som håller sig till tobak smaker är generellt män 50 plus eller speciella konnässörer som tidigare rökt cigarill eller något kraftigare till en cognac eller liknande. 

Men ungar testar ju att vejpa? säger många, Unga testar allt så är det och det är knappast något nytt men vad som spelar roll är att vi inte ser att dem stannar vid det. I USA har man tittat på liknande förbud och vissa stater har stressat igenom lagar om förbud mend sista ordet är nog inte sagt där då legaliteten är tveksam i vissa fall. Dock tittar man nu på att införa en lag där man förbjuder smaker i små för fyllda poddar som märket JUUL som främst säljs på bensinstationer och är där de unga köper dem av mindre nogräknade expediter, medans etablerade och renommerade vape shops får fortsätta sälja de produkter de säljer idag. USA har även en högre tillåten nikotin koncentration än EU och inga begränsningar i volym som som EU har.

Jag hoppas att de danska politikerna hörsammar de som faktiskt förstår sig på ämnet och ser den stora bilden.